Най-модерният аквапарк в България отваря врати в Албена

Най-модерният аквапарк в България отваря врати в Албена


 
На първи юни с голямо тържество и безплатен вход за всички деца под 12 годишна възраст отваря врати най-модерният аквапарк в България – Аквамания във ваканционно селище Албена. Тържественото откриване започва в 10.00 ч. Освен децата, които безплатно ще могат да се насладят на атракциона и възрастните не са забравени – за тях са предвидени специални промоционални цени за вход. Организаторите са подготвили истинска празнична програма с мини-коктейл за добре дошли, танцови изпълнения на анимационния екип от хотел Ралица Супериор, детска дискотека, весели рисунки върху лицата на децата и подаръци за малчуганите. За още по-пълно забавление на детския празник ще се погрижат талисманите на Албена, които са приготвили изненади за всички.

            Интересен факт е, че по време на строежа на Аквамания нито едно дърво не е отсечено, а напротив – ландшафтните архитекти на Албена са вплели съществуващата растителност в модерните водни атракциони. Комбинацията от съхранената природна красота и модерните водни пързалки е неповторима и завладяваща въображението.

            Сред най-интересните атракциони в Аквамания са 191-метровото “ТОРНАДО”, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение от този тип, както и 77-метровата пързалка за отвесно спускане “FreeFALL”. Футуристичният воден парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества множество водни атракции за деца и възрастни. Канадска компания, лидер на световния пазар на водно - увеселителни съоръжения в страни от 6 континента, е проектант на пързалките..

            Посетителите на парка имат възможността да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина от 315 метра на атракциона „ПроРейсър" или да изкачат 20-метровата кула и изпитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут". През територията на парка си прокрадват път „Мързелива река" и бързеите на „Дивата река". Паркът крие скалисти каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специални ефекти.

            Не са забравени и най- малките, за тях Аквамания в Албена разкрива един истински рай от цветове, детски площадки с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни.  Шеметни водни ефекти и фонтани ще отприщят въображението на децата в „космическата палуба на Костенурката" (Фонтанът на Костенурката) или в „Лагуната на лунния кратер" (детската площадка). Разположен до детската зона е „Барът на Галактическия пилот" (Бар Басейнът), Просторният „Звезден тунел" (двуетажният Снек Бар) е кръстопътна точка за всички онези, решили да отпочинат със свеж коктейл на сенчестата бар Тераса. „Къщата на Млечния Път" (Сладоледеният салон), разположен до търговските магазини, посреща гостите с ледени изкушения още при самото влизане в парка.

            Безплатен и неограничен достъп до Аквамания получават гостите, настанени в три хотела във ваканционно селище Албена: Примасол Ралица Супериор, Примасол Ралица Супериор Акваклуб и Вита парк. За всички останали се предлагат целодневни и полудневни пакети. През високия сезон, цените започват от 12 лева на дете и 27 лева на възрастен, а работното време на аквапарка е всеки ден от 10:00 до 18:00 часа.