Нови гледки от България и странджански фолклор по TVT (премиери)

Нови гледки от България и странджански фолклор по TVT (премиери)


(клипове) - в седмицата от 29 юни до 5 юли 2015 г.,  в рубриките „Гледки от България” и „Гласовете на България”, в рамките на блока „Туризъм инфо” между филмовата програма на TVT.

Телевизия Туризъм продължава да изненадва зрителите си с нови гледки от България в обичайната си рубрика. И през тази седмица ще можете да се насладите на красотата на красиви и малко популярни места, каквито са например долината на Дамянишка река и вр. Полежан в Пирин, нови гледки и полета от Дунавската равнина, тракийското скално светилище Чобра таш, недалеч от Котел, останките от римския град Диоклецианопол в Хисар, красивата възрожденска архитектура на Стария Пловдив, манастир Св. Кирик и Юлита в кв. Горни Воден на Асеновград, храм "Св. Йоан Кръстител" в столичния квартал Обеля.

В рубриката „Гласовете на България” пък за първи път ще прозвучи автентичен странджански фолклор, с който ще бъде допълнено усещането за странджа от премиерния филм „Странджа – съквовища от природата”, който се завърта през същата седмица. Ще чуете песните „Керелинчице момнеле” и „Мари Марийку Карагьозлийку” и ще видите как точно се танцува прословутото нестинарско хоро.