ДИЗЕЛА ОТНОВО СЕ ИЗПРАВЯ ПРЕД КОМ-ЕМИНЕ

ДИЗЕЛА ОТНОВО СЕ ИЗПРАВЯ ПРЕД КОМ-ЕМИНЕ

За втора поредна година Кирил Николов ще опита да измине най-дългия туристически маршрут в България за под 5 дни

Една година по-късно, най-добрият ни планински бегач и ориентировач – Кирил Николов-Дизела, отново ще тръгне по трасето на Ком-Емине. След миналогодишния опит, който бе прекратен 11 км преди финала, тази година Кирил отново ще се изправи пред предизвикателството на легендарния маршрут и това, да надскочи себе си и своите граници.

Близо 30 години рекордът за преминаването на Ком-Емине се държеше от Любомир Палакарчев  - 5 дни и 14 часа. Тази година ултрамаратонецът Божидар Антонов записа ново постижение в историята на маршрута – 5 дни, 10 часа и 10 минути.

През 2014 г. проектът „Ком-Емине: Достигни лимита си!“ показа способностите  на човешкия дух и силата на човек, изправен пред собствените си страхове и колебания. Последвалият филм “Reach Your Limits” се превърна в извор на вдъхновение и мотивация за спортисти и любители. Същото вдъхновение не напуска и Кирил. В дните между 20-ти август и 5-ти септември той ще направи втори опит да премине по билото на Стара Планина за по-малко от 5 дни. Стартът на бягането ще бъде около 24-25 август. Изчакват се най-благоприятните метеорологични условия.

Повече информация за филма “Reach your Limits” може да намерите на официалната му страница - http://reachyourlimits.com/

Феновете на бягането ще могат да следят движението на Дизела онлайн в реално време в специална секция на уебсайта www.disl.bg, благодарение на онлайн системи за проследяване Loggator. Също така информация за движението на Кирил ще може да научавате и от фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/1606325626286054/

Партньори на проекта са мобилният оператор Vivaсom, автомобилната компания Renault, XCoSports Bulgaria, камери GoPro, магазини за спортна екипировка Basecamp, спортна екипировка Bryzos– новото име на добре познатите Siven, фирма Новаков Енерджи Консултинг, фирма Електростарт, Bitmap, Българска федерация по ориентиране. По трасето съдействие и подкрепа оказват Национален парк „Централен Балкан“, НИМХ-БАН, РДГ Бургас. Основен медиен партньор e Нова Телевизия. Други медийни партньори на събитието: sportal.bg, runbg.net, see.bg, peika.bg, 360°.

За Кирил Николов – Дизела

Националният състезател по ориентиране и планинско бягане, Кирил Николов – Дизела, е роден през 1982 г. В момента той е най-добрият ориентировач и планински бегач на България. Изключителните му постижения включват:

•                    Европейски вицешампион по ориентиране за 2012 г.

•                    6-то място на Световно първенство по ориентиране 2012 г.

•                    1-ви места в най-големите щафети по ориентиране в света  - Юкола и 10 Мила – с финландския му отбор “Калеван Расти” през 2010 и 2012 г.

•                    Четири пъти 1-во място в екстремното комплексно състезание XCo Adventure Cup – през 2010, 2011, 2012 и 2013 г.

•                    2-ро място на скоростното изкачване на Айфеловата кула, 2015 г.

•                    2-ро място на Olympus Marathon, 2015 г.

Организацията на проекта и тази година е поета от XCoSports България.

  

За контакти:

XCoSports България

бул.Черни Връх 90, София      

+359892233040

natali@xcosports.com