Купете книгата „Ние сме КУ-КУ” на легендарното тв предаване "Ку-Ку"

 

 

Купете книгата „Ние сме КУ-КУ” на легендарното тв предаване "Ку-Ку", единствено на щанда на Телевизия ТУРИЗЪМ (TVT) в рамките на туристическа борса „Ваканция и Спа Експо” 2016

Книгата “Ние сме Ку-ку” струва 14,99 лв. Продава се с цел да се осигури мобилен рентген за неонатологията на болница “Св. Анна” (цената му около 20 хил. лв. и им е много необходим, приемат се и дарения).

Единствено на щанда на Телевизия ТУРИЗЪМ (TVT) в рамките на туристическа борса „Ваканция и Спа Експо” 2016 ще може да закупите книгата с оригинален диск и всеки желаещ  ще може дда получи автограф на някой от авторите.

Ще ви очакваме! Зала 3, щанд 57

За книгата:

“Ние сме Ку-ку” е невероятно забавна, увлекателна и пълна с изненадващи и скандални истории от създателите на студентската програма "Ку-ку". Това е легендарното тв предаване по БНТ отпреди 26 години, което преобърна представата за телевизионна свобода в българския ефир и стана люлка да десетки от най-влиятелните хора в медиите днес.

Журналистът Георги Крумов е имал амбицията да направи анкети с мнозина от участниците в култовото предаване в навечерието на 26-годишнината му и да ги събере в книгата “Ние сме Ку-Ку” (изд. “Труд”). В книгата на 272 страници (има и снимки) са поместени спомените на 45 от създателите на смелия тв формат. Всички те днес правят успешна професионална кариера, но се приемат като “един отбор”.

В изданието са събрани спомените на придобили популярност през годините имена. Сред тях са Мадлен и Нидал Алгафари, Август Попов, Бойко Василев, Васил Василев-Зуека, Влади Въргала, Евтим Милошев, Камен Воденичаров, Любен Дилов-син, Милен Цветков, Петър Курумбашев.


Отборът е единодушен - предаването им е дало много като старт, научило ги е на екипност, създало им е лични приятелства, които продължават с години, показало им е що е то младежка дързост и мечти да направиш света по-честен и по-добър.

Мадлен Алгафари пази чували с писма от зрители от тези години и е убедена, че днес сме далеч по-толерантни към различията - тогава ги наричали или сини или червени боклуци. В книгата има приложени много оригинални документи. А съпругът Нидал разкри, че след “Ядреното Ку-Ку” са замислили още една провокация - “Как се уговарят избори сред фикусите”. Трябвало да участват актьори - дубльори на известни политици, други да имитират гласовете им, но... след страховития отзвук на Козлодуйската история са се уплашили.


Авторите на книгата “Ние сме Ку-Ку” си спомнят още имена - много актьори като Мая Бежанска, Аргуст Попов, Камен Воденичаров, Влади Въргала, Тончо Токмакчиев, Стефан Рядков, Марта Вачкова, журналисти като Милен Цветков и Бойко Василев, Росен Петров и Любен Дилов-син - сценаристи на предаването, Жоро Торнев, Юлиан Джевелеков мн. др.

Най-важното е, че макар предаването повечме от 20 г. да е спряво, все още се говори за него. Може ли сега да се роди ново “Ку-Ку”? Не, отговаря Нидал Алгафари, то е плод на един преходен период, когато го изпуснаха, сега е времето на тв фуража, който освен за щастливи кокошки, е и за щастливи зрители.”