15 000 Великденски яйца приготвя Албена за гостите си


Ваканционно селище Албена ще изненада хилядите си гости за Великденските празници с богато меню от интернационална кухня, но с акцент върху традиционните български и балкански любими специалитети. Специално за празничните дни ще бъдат изпечени 100 агнета, а 15 000 боядисани яйца и над 400 козунака ще бъдат приготвени с вещина и внимание.

30 април ще бъде посветен на българската кухня. Във всички ресторанти гостите ще бъдат посрещнати с погача и вита баница по стар български обичай. Mенюто ще  включва традиционни български ястия като зелеви сърми с кълцано месо, боб с пушен пипер и домашен суджук, агнешки котлетчета с розмарин, пататник, качамак и  като атракция големи екземпляри толстолоб, с големина до 30 кг.

За празничния обяд на Великден ще има богата трапеза с печено агнешко, дроб сърма приготвена и поднесена по нетрадиционен начин, в допълнение бюфет с пресни салати и зеленчуци от градините на Албена. За вечерта ще бъдат подготвени специални кътове с деликатесни сирена, меса и колбаси /козе, овче сирена, фетама с билки, млечно роле и традиционните луканки и суджуци/. Акцент  в менюто ще е свинският джолан с карамелизирана коричка по специална рецепта от майстор готвачите на Албена, който ще разглези сетивата на гостите.

В по-късните часове на 1 май празникът ще продължи с плажно парти в Бийч Клуб Ганвие. За тези, които искат да разнообразят престоя си, Кафе-сладкарница „Панорама“ предлага уникална гледка към целия комплекс, гарнирана с неустоимите сладкиши на нашите майстори-сладкари. На романтичните гости препоръчваме да посетят ресторант Калиопа, където на брега на морето ще съчетаят нежния полъх с вкусни ястия от средиземноморска кухня и добро обслужване.

Богата анимационна програма е осигурена за всички гости, но приоритет са най-малките. За тях е подготвена тематична анимация, която включва боядисване на яйца, декориране, различни игри с яйца. Подготвили сме изненада за всички малчугани – по време на Великденския празничен обяд ще бъдат посетени и поздравени от нашите Зайчета.

 Любителите на тениса ще ползват преференциални цени за наем на кортовете. А тези, които предпочитат плажния волейбол или футбол, ще могат да спортуват безплатно.

За гостите си по време на Великденските празници, Ваканционно селище Албена отваря девет хотела: Фламинго Гранд, Фламинго /4 звезди/, Калиакра, Примасол Ралица Супериор, Примасол Ралица Супериор Акваклуб, Лагуна Бийч, Лагуна Гардън, Боряна и Добруджа.

Изненадите за посетителите на Албена започват още от входа на комплекса. Зрелищна украса, фигури на великденски зайчета, шарени яйца и живи пролетни цветя ще посрещат гостите, предпочели да посрещнат Великден в Албена.