НОВОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО В ПЛАНИНСКОТО БЯГАНЕ – ПИРИН УЛТРА 2016

 


Есента отново ще донесе изненади и силни емоции. От 22 до 25 Септември 2016г. красивият Национален парк „Пирин“, който е част от Световното наследство на Юнеско, ще бъде домакин на събитието, което ще постави пред участниците нови предизвикателства в планинското бягане.

Верни на любовта си към екстремното, показателно за която е състезанието XCo Adventure Cup, организаторите XCoSports и този път ще тестват физическата и психическата издръжливост на бегачите. Трасетата ще бъдат две – с приблизителна дължина 150км и 70км., с положителна денивелация 10,700м и съответно 4,500м. В подготовката и на двете трасета, участие взе и рекордьорът на Ком-Емине – Кирил Николов-Дизела. Стартът и финалът на състезанието ще бъдат в гр. Банско, където зрители, приятели и фенове ще могат да следят движението на участниците чрез GPS системата за проследяване Loggator. По трасетата ще има подкрепителни пунктове, чийто брой ще бъде ограничен до 6-8 пункта по дългото трасе.

Регистрацията започва на 10 Юни 2016г. и ще продължи до 30 Юни 2016г. на официалния сайт на състезанието: http://www.pirinultra.com/. Жребият за участниците ще бъде изтеглен на 04 Юли 2016г. Поради големия интерес ограничението е 130 състезателя.

“Това ще е най-тежката ултра, която някой е организирал в България! Съветвам всеки желаещ да участва да се подготви много добре, ако иска да завърши.”, коментира Кирил Николов-Дизела.

За контакти:
XCoSports България
бул.Черни Връх 90, София             
+359892233040
pirinultra@xcosports.com