Изложба „Обичам спорта, обичам София“

От 4 до 19 май центърът на София ще се превърне в пространство на среща между градския начин на живот и активния спорт.28 пана с фотографии, вдъхновени от идеята за активно ополозотворено време и спорта като неразделна част от градското ни ежедневие, ще бъдат представени в рамките на изложбата “Обичам спорта, обичам София”.

Фотографиите ще бъдат изложени в градинката на Кристал в продължение на две седмици, като официалното откриване на изложбата е на 10 май, сряда, от 11 ч. По време на откриването Любомир Попйорданов, председател на БААТ, ще говори за възможностите на София като дестинация за алтернативен туризъм, а представители на „София 2018“ ще разкрият подробности относно предстоящото домакинство на София за Европейска столица на спорта.

Изложбата представя 28 фотографии с акцент върху активните градски хора и алтернативните спортове, които могат да се практикуват в рамките на столицата и в близост до нея. Байк, уейкборд, лонгборд, ски и сноуборд, парапланеризъм, фрийрън, катерене и дори рали са част от заниманията, които намират мястото си в града и около него. Фотографиите са заснети по време на най-различни събития и проекти (като например байк състезание в НДК, уейкборд на фонтаните в градинката на НДК, рали пърформанс на жълтите павета и много други интересни моменти), и представят емблематични за столицата локации за спорт и алтернативен туризъм (зали за катерене, паркове, водоеми, Витоша и др.), или просто представят спорта и времето на открито като неразделна част от съвременния градски начин на живот.

Изложбата е организирана от„София 2018“ със съдействието на списание 360°. Партньори на изложбата са Община София, фестивал “Дни на предизвикателствата”, магазини Стената и БААТ.

Ледено катерене по Боянския водопад

28-те фотографии в рамките на изложбата „Обичам спорта, обичам София“ ще са изложени в градинката на „Кристал“, от 4 до 19 май 2017 г. Официалното откриване е на 10 май, 11 ч., с участието на Любомир Попйорданов, председател на БААТ и представители на “София 2018”.