„СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ" 2017 - ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Открита сцена в крепостта Царевец

- ПРОГРАМА ЗА  М. ЮЛИ. 2017  година -


КАСА: ул. „АСЕН ЗЛАТАРОВ" 5 
/срещу служебен паркинг на театъра/
Ценови диапазон: от 10 лева до 40 лева
Информация и заявки на телефон: 0886 770 511 
и сайт: lovetheaters.weebly.com
САМО ПРИ НАС ИМА БИЛЕТИ ОТ 10.00 ЛЕВА

 

- 8 ЮЛИ (събота) / 21:00 часа „КАРМИНА БУРАНА" на Бургаската опера
„КАРМИНА БУРАНА" спектакъл сценична кантата от Карл Орф
Солисти: Мария Цветкова – сопрано, 
Милен Динолов – тенор, 
Валери Турманов - баритон
Диригент Иван Кожухаров
Режисьор Дарина Главанакова - Бакърджиева
„БОЛЕРО" балет по музика на Равел 
Солисти: Галина Калчева, Милен Петров
Диригент Иван Кожухаров
Хореография проф. Хикмет Мехмедов
Безсмъртното произведение на Карл Орф „Кармина Бурана" ще изведе на сцената близо 100 изпълнители. Сред тях са целият хор, балет и оркестър на Държавна опера-Бургас.

 

- 12 ЮЛИ от 21:00 часа в ЛЕТЕН ТЕАТЪР гр. Велико Търново
КОНЦЕРТ НА КАЛИН ВЕЛЬОВ & TUMBAITO 
и Държавна опера Стара Загора
На 12 юли 2017г. от 21.00ч. гражданите и гостите на Велико Търново в Летния театър, ще се насладят на специално подготвения за тях ефектен спектакъл на Калин Вельов и групата ТУМБАИТО. Музикалното събитие е посветена на златните български шлагери от втората половина на 20-ти век в нови, слънчеви латино версии. За първи път ще прозвучат любими песни от 60-те, 70-те и 80-те години, познати на многобройните почитатели на Калин Вельов & TUMBAITO в латино аранжиментите от едноименния албум, вече и в елегантни оркестрации. В спектакъла ще участват оркестърът с диригент Димитър Косев и балетът на Държавна опера Стара Загора.
В латино фиестата на сцената на летния театър, ще се включат и танцьорите от Salsa club Caribe. Приятен екзотичен елемент в спектакъла ще бъде възможността публиката не само да може да слуша и пее любимите си песни, но и да танцува.

 

      

- 14 ЮЛИ (петък) / 21:00 часа - Крепост Царевец
СТАРОЗАГОРСКАТА ОПЕРА ПРЕДСТАВЯ 
„ЛУЧИЯ ДИ ЛАМЕРМУР" от Доницети
„Лучия ди Ламермур" се нарежда сред безспорните белкантови образци. Драматичният сюжет, брилянтната и емоционално написана музика, красивата мелодика и палитрата от неповторими образи привличат вниманието на изпълнителите и на публиката повече от 180 години /премиерата на операта се е състояла в Неапол през 1835 година/. Спектакълът на операта „Лучия ди Ламермур" от Доницети на Старозагорската опера предизвика интереса на меломаните от цяла България след впечатляващата премиера на белкантовия шедьовър на 5 декември 2015 година. „Лучия ди Ламермур" бе и изборът за блестящ финал на 12-то издание на ММФ „Моцартови празници" в Правец.
Постановъчният екип на спектакъла получи престижната награда „Стара Загора" 2016 за принос в областта на изкуствата и културата в навечерието на 24 май, а през месец септември бе награден с високото отличие „Кристална лира" на СБМТД и Класик ФМ Радио.

 

  

- 16.ЮЛИ / неделя /.21:00 часа - Крепост Царевец
БАЛЕТНА ГАЛА на Варненската опера.
Гала концерт на лауреатите на международния балетен конкурс Варненска лято 2017 година.
Режисьор:СЕРГЕЙ БОБРОВ
Участват:
Екатерина Булгутова, Анна Федосова, Юрий Кудрявцев, Елена Свинко, Дмитрий Дячков и балетната трупа на Верненската опера

 

- 21 ЮЛИ (петък) / 21:00 часа - Крепост Царевец
КОТКИ
мюзикъл от Андрю Лойд Уебър сборника стихове за деца от Т.С. Елиът „Книга за практичните котки на Бай Посум"
Режисьор: Светозар Донев
Хореограф-постановчик: Анна Донева
Диригент: Страцимир Павлов
ИЗПЪЛНЯВА СЕ НА БЪЛГАРСКИ
Сър Андрю Лойд Уебър е съвременният гений на мюзикъла, той внася неподозирани нови цветове и форми в този жанр. В идеята за своя шедьовър Уебър се вдъхновява от сборника с детски стихове „Книга за практичните котки на Бай Посум" от Т. С. Елиът. След премиерата в лондонския Уест Енд през 1981 г. и американската постановка на Бродуей в Ню Йорк на следващата година мюзикълът се играе в цял свят при огромен успех. „Котешкият свят", заложен в „Котки" кореспондира пряко с разнообразните типажи в човешкото общество – крадливи котки, котараци-престъпници, котки-проститутки...