Летният брой на списание 360°: Създай нови спомени

Колко са планините на България? Според повечето хора - 5, според някои изследователи - над 100. Общоприетото мнение - 39 на брой. Летният брой на списание 360 прави обиколка из всички тях, за да събере най-интересното и любопитното, което прави българските планини едно от най-предпочитаните и притегателни места за време на открито. От природни забележителности, през локации за спорт и активно време, до пълен списък на върховете - първенци.

Предизвикваме читателите да се включат и всички заедно да допълним информацията за планините на България - нека създадем една пълна, подробна картина на всички знайни и незнайни родни планини. На сайта на списанието сме подготвили материали за всяка една от 39-те планини - в коментарите под тях всеки може да даде своя принос, като сподели интересни места, събития и възможности, които предоставят високите пространства.

Точно в една от тях - домашната на софиянци планина Витоша - изпратихме главните герои на броя - семейство Абаджиеви - за заснемането на сесията от корицата. Сотир Абаджиев е собственикът на мебелна верига NIDO, но нашият фокус е върху цялата фамилия, която е напълно отдадена на живот, изпълнен с кайт сърф, приключения и пътешествия из цялото земно кълбо. Главен фокус попада върху 17-годишния Никола Абаджиев - най-обещаващият млад български сърфист, който миналата година завърши на 26 място в крайното класиране на Световната купа по кайтсърф.

Апинистът Боян Петров, който в момента е на експедиция до Гашербрум II, в този брой влиза в ролята си на природозащитник и ни запознава с проблемите и предизвикателствата, пред които е изправено Кресненското дефиле - една от най-богатите биологично зони на България.

Срещаме читателите и с Теодор Кабакчиев - 18-годишен мото шампион, с множество участия и победи на международно ниво, включително 7-мо място на Световното първенство.

Владимир Тасев и Виолета Панова ни доказват, че възрастта не е пречка - той е на 60 години, тя - на 58, но изминават 14 000 километра с колела от България до Мароко.

Приключенецът Ерден Еруч ни разказва как се обикаля света само със средства, задвижвани от човешка сила - отнема му 5 години и 11 дни, за да измине 66 299 км с гребна лодка, каяк, кану, колело и пеша.

Пътешествията, приключенията и активният живот навън са все по-значима част от начина на живот, а нашите герои имат не само какво да разкажат и покажат, но и да заемат своето заслужено място като вдъхновяващ пример. Вярваме, че добрият пример действа ползотворно и позитивно, и трябва да намери все повече покритие в медиите, за да достигне до колкото се може повече хора, които да бъдат стимулирани да излязат навън и да изживеят живота си по най-добрия начин.

Списание 360 може да съдейства както с повече информация за темите и главните герои на броя, така и с участие на тях самите (доколкото е възможно, спрямо графика им) или на човек от екипа, който да коментира съответните теми.

 

При нужда от допълнителна информация, моля не се колебайте да се свържете с мен на

magazine@360mag.bg или 0886004496