Стартира официален туристически портал на Ямбол

От 24 юли, стартира туристически портал на община Ямбол. Специалната интернет платформа е активна на адрес: www.tourism-yambol.com .

Сайтът представя основните туристически обекти и атракции, свързани с културно-историческото наследство на града като Археологическия резерват „Тракийски и античен град Кабиле“, Ямболския Безистен с интерактивен музей, Музея на бойната слава, Художествена галерия „Жорж Папазов“, Възрожденския етнографски комплекс, също така Астрономическата обсерватория с Планетариум и мн. др. В специална секция са обособени най-големите и атрактивни фестивали, които са емблематични за Ямбол – Международният маскараден фестивал „Кукерландия“, Празникът на уникалните за България танцуващи коледари, Панаирът на туристическите забавления и анимации и Посрещането на Слънцето на Античния град Кабиле, Националният Куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“, първият за годината Национален мото събор, Денят на Ямбол с големите концерти на световни музиканти и легендарни български изпълнители и др.

„В последните години Ямбол направи много, за да развие туристическия си потенциал с реновиране на основните си туристически обекти и предлагайки уникални за страната събития и атракции. Логично бе информацията за Ямбол като туристическа дестинация да бъде събрана на едно място и тя да бъде лесно достъпна за желаещите да посетят града ни“, коментира кметът на Ямбол Георги Славов. Освен към външна аудитория, туристическият портал е ориентиран и към самите хора в Ямбол, като предлага актуална информация за културни и спортни събития. Посетителите на сайта могат да открият и много полезна справочна информация за: транспортни връзки, места за настаняване, банки и обменни бюра, болници и аптеки, спортни бази и много други.

Туристическият портал на Ямбол е изграден съобразно най-новите тенденции при визуалното представяне и улеснен достъп до включената в интернет страницата информация. Съдържанието е адаптирано за ползване през мобилни устройства. Предстои стартовата информация да бъде още допълвана и обогатявана, както и превод на съдържанието на чужди езици. Сайтът се администрира от Общинско предприятие „Туризъм и култура“, което е основно звено за получаване на туристическа информация за града.