Морските Оскари отличиха успешния Черноморски бизнес и туризъм

 Мащабният форум за бизнес и туризъм, който се проведе вчера на сцената на Амфитеатъра в Приморско, възнагради иновациите, инвестициите и зелените проекти от най-северната до най-южната част на Черноморието, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
 Морските Оскари за поредна година  показаха добрите практики в развитието на региона и разбиха митовете за преобладаващ алкохолен туризъм в курортите ни. Семейни, бутикови и арт хотели "дефилираха" по време на празничното за българския бизнес и туризъм събитие. 
Голямата награда на Морските Оскари за цялостен принос в развитието на морския регион отличи постиженията на д-р Димитър Германов, кмет на най-бързо развиващата се Черноморска община  - Приморско.
След мандат и половина в управлението на общината, д-р Германов постигна редица успехи в развитието както на инфраструктурата и икономиката в региона, така и в туризма, в културния и в обществения живот на града.  Приморско се нареди сред лидерите в културно-историческия туризъм и може да се похвали със своите забележителности, които не само развива, но и опазва.
Наградата бе връчена на председателя на общинския съвет Златина Тюлиева от Юлиян Балчев от Българската агенция за инвестиции. Той подчерта, че голяма част от чуждите инвеститори първо са били туристи  у нас - най-често на Черноморието, харесва им страната и след това предприемат реализирането на различни проекти в България. Той връчи и другата голяма награда - Лидер в хотелиерството,  която отличи постиженията на най-големия туристистически холдинг у нас - Виктория Груп. Стаутетката и почетната грамота получиха Пламен Хутов, регионален мениджър на Виктория Груп и Ангелина Ангелова - директор ПР и комуникации на Виктория груп. 
Останалите награди бяха връчени от специалните гости и от медийните партньори на Морските Оскари - доц. д-р Наталия Футекова, управляващ съдружник на ERP България, Даниела Стойчева - собственик на най-големия сайт са отдих и свободно време TopOfertite.com, Дончо Георгиев - управляващ съдружник на VIP COMMUNICATION​, журналистката от БНР Петра Талева и Ели Сачанска от Би Ти Ви - 6 и 7. Медийните партньори на събитието - списание Туризъм и отдих, връчиха специални награди за отличените - годишен абонамент за единственото печатно издание за туризъм у нас. 
Препълненият с публика Амфитеатър в Приморско пя и танцува с талантливите деца на България - сензацията от Музикалния фестивал в Рим, любимка на Ерос Рамацоти и продуцентите му – 9-годишната отличничка от  Националното музикално училище Л. Пипков – Моника Шахин и с носителката на златни медали от Международни фестивали - 8-годишната варненска певица София Иванова. На финала нестихващи аплодисменти получи звездата от "Гласът на България" Тихомир Митов, който изненада публиката с нов ремикс с български фолклор на световния хит на Джъстин Бийбър "Let Me love you". 
Водещи на церемонията бяха Павел Владимиров, познат на зрителите от сутрешния блок на Нова тв и на БНТ, както и от шоуто "Като две капки вода" и Патриция Кирилова, журналист и управляващ съдружник на организаторите VIP Communication.
 
Ето и останалите призьори:
Най-зелен семеен хотел 2017- Хотелски комплекс "Сънрайз", Приморско 
Културен туризъм 2017 - Mузикален фестивал Sozopol Fest 
Хотелски мениджмънт 2017 - Василена Стефанова,  Апартаментен комплекс „Вила Византия“ в Созопол
Businesswoman 2017 - Дарина Аргирова, Каварна
Арт хотел 2017 - Хотелски комплекс Блу Ориндж, Созопол
Бутиков хотел 2017 - Boutique Apart Hotel Versis, Слънчев бряг 
Най-предпочитан хотел 2017 - Хотел Мирамар, Каваците
Най-добър 4-звезден хотел 2017 - Оазис Дел Маре, Лозенец
Най-добър 3-звезден хотел 2017 -  Primea Beach Residence, Царево
Най-добър ресторант 2017 - Ресторант Мусони, Слънчев бряг
Най-добър бар 2017 - The Corner Bar & Dinner, Слънчев бряг
Музикално откритие 2017 - София Иванова, Варна 
Нов развлекателен туристически обект 2017 - Казино СтарБет Кристал, Слънчев бряг
 
Снимки Дончо Георгиев, VIP COMMUNICATION
Линк към снимките:  https://www.facebook.com/pg/vipcommunication.pr/photos/?tab=album&album_id=10155664635528530