5 от хотелите на Албена АД получиха сертификат Travelife

 


Хотелите Фламинго Гранд, Парадайс Блу, Гергана, Калиакра и Лагуна Гардън във Ваканционно селище Албена получиха своите сертификати по системата за устойчиво развитие Travelife. Сертифицирането им премина през три основни етапа - Travelife Engaged, Travelife Partner, Travelife Certified. Признанието е награда за постигнатите резултати и огромна мотивация да продължаваме напред  и направим Албена чист, „зелен” оазис. За следващият туристически сезон  предвиждаме и изграждане на система и съоръжения за оползотворяване на биоразгадимите хранителни отпадъци в комплекса.

            Това е само една от много инициативи, с които в Албена целим да превърнем комплекса в зелено място за почивка на море сред естествена, девствена и непокътната природа.

            Системата за устойчиво развитие Travelife е инициатива създадена през 2007 г., чиято мисия е да налага устойчиви бизнес практики в туристическата индустрия. Над  200 туроператори, сред които са и нашите партньори от TUI и Thomas Cook използват Travelife, за да осъществяват мониторинг върху дейността на своите доставчици на туристически услуги.