Villa Vuchev е носителя на „Best Hotel Spa“ от World Spa Awards за 2017 г.

 

 

 

 


 


(http://worldspaawards.com/), в което се включиха стотици хиляди експерти от световната спа индустрия, професионалисти в сферата на туризма и спа любители. Победители на 3-те годишни WORLD SPA AWARDS  бяха наградени на ослепителна гала церемония, която се проведе на 10 декември в JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay Resort & Spa, Phu Quoc, Виетнам., съвместно с WORLD TRAVEL AWARDS GRAND FINALE

 

WORLD SPA AWARDS НАГРАДИ VILLA VUCHEV В КАТЕГОРИЯТА:

BULGARIA’S BEST HOTEL SPA 2017

(THE SPA AT VILLA VUCHEV)

По повод спечелената престижна награда, Генералния мениджър на Villa Vuchev г-н Ивайло Николов коментира:

„Благодаря на всички, които подкрепиха със своя глас Villa Vuchev. Вярвам, че получихме това високо признание не само заради бутиковото спа и уелнес преживяване, което предоставяме на нашите гости, а и заради съчетанието на  няколко уникални фактора.

На първо място са природните и климатични дадености на Велинград, известен още от древността с вълшебните качества и лековити свойства на своите 76 минерални извора. Вторият фактор е –  над 100 годишната традиция в развитието на  балнеологичната и спа индустрия в туристическа дестинация „ВЕЛИНГРАД“, която заслужено е получила признанието „СПА СТОЛИЦА НА БАЛКАНИТЕ”. Третата, но не последна причина е –  уникалността на нашия туристически продукт!  Във Villa Vuchev няма да намерите мащабите на големите хотелски спа центрове, но тя винаги е  запазена само за една група гости – приятели, влюбени, бизнес-партньори.  Връзката  с природата ще ви помогне да избягате от стреса, а лукса и уединението ще ви накарат да усетите удоволствието от живота! Респект и благодарност към целия екип на Villa Vuchev за неговата всеотдайност и професионализъм!“

Всички победители в WORLD SPA AWARDS  за 2017 г вижте тук.

 VILLA VUCHEV е петзвездна елегантна вила със собствен стил, излъчваща уют с обзаведените си с вкус комфортни стаи във Велинград, България. Тази луксозна вила се намира в красивата Родопи планина на 700 метра надморска височина, в едно от най-добрите места за почивка в Европа – Спа столицата на Балканите.

VILLA VUCHEV е носител на престижните награди “Бутикова Вила” за 2016 и 2015 години на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация – BHRA.

VILLA VUCHEV е носител на наградата за “СПА туризъм” за 2016 г. на Балканските награди за туристическата индустрия – BATI.

VILLA VUCHEV е наградена със ЗЛАТЕН ПРИЗ в категория THE BEST 5-STAR BOUTIQUE VILLA за 2016 година от списание Туризъм и отдих.

VILLA VUCHEV е наградена в световния конкурс World Luxury Hotel Awards в категорията LUXURY WELLNESS VILLA 2017 – EASTERN EUROPE.

„Hotel of the year awards“ награди VILLA VUCHEV с отличието BEST LUXURY SPA VILLA EUROPE – 2016/17 г.

VILLA VUCHEV е наградена в световния конкурс World Luxury Hotel Awards в категорията LUXURY PRIVATE VILLA 2017 – BULGARIA.

В световния конкурс LUX Hospitality Awards на британското списание „LUX magazine“ VILLA VUCHEV спечели наградата за Luxury Holiday Villa of the Year 2017 – Bulgaria

VILLA VUCHEV е наградена в световния конкурс World Luxury Hotel Awards в категорията LUXURY PRIVATE POOL VILLA 2017 – BULGARIA.

VILLA VUCHEV е член на престижната класация TOP 100 HOTEL WORLDWIDE за 2016/17 година.

 

 

За минералната вода във VILLA VUCHEV:

Температурата на минералната водата се понижава от 88 до 39 градуса за използване. Тя съдържа много малко магнезий, а количеството на флуорида и метасилицилиевата киселина е по-голямо в сравнение с водата от другите находища в града. Наличието на сероводород е полезно при лечение на някои ставни заболявания със серен дефицит. Наблюдава се много добър ефект при лечение на шипове на гръбначния стълб, на коленните стави, на тазобедрените стави и други възпалителни ставни заболявания. Добри резултати има и при лечение на неврологични заболявания – невралгии, плексити, невропатии, дископатии, дискови хернии, ортопедично – травматични заболявания, възстановяване след травми, навяхвания, изкълчвания и други. Професионални заболявания – тендовагинити, миозити, миалгии. Гинекологични заболявания, кожни заболявания – екземи, дерматити, псориазис и др. Добро действие оказва водата при лечение на труднозарастващи рани след тежки операции и диабет. Водата от това находище се използва само за външно балнеолечение – не се препоръчва за пиене и инхалации.