Седмият Байк и рън за Чепън на 28 април става част от Българска колоездачнa лига

В седмото си поредно издание на 28 април в Драгоман  едно от най-големите състезания за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“ се изкачва на ново равнище. Надпреварата става част от Българска колоездачна лига (БКЛ) и вече дава право на квалификационни точки за годишното класиране на БКЛ.

Събитието в една от най-атрактивните туристически дестинации само на час път с автомобил от столицата, се организира от магазини „Стената“ и Община Драгоман.

Велосъстезанието се разделя на 2 основни категории XCM и Хоби. 

В XCM „Рейс Серии“  могат да взeмат участие всички желаещи, които са регистрирани към Българска колоездачна лига и искат да участват в годишнoто класиране (при заявка за участие в тази категория всеки нерегистриран към момента участник ще бъде регистриран автоматично). Всеки завършил ще спечели точки, важащи за годишното класиране на БКЛ. Надпреварата в дисциплината ХСМ ще се проведе по правилата на БКЛ .

В категория Хоби може участва всеки, който по дадена причина няма желание да се съревновава  за спечелване на точки за класирането на БКЛ.

За подробна информация за категориите и регистрация в тях желаещите да участват могат да намерят на линк: https://chepan.stenata.com/register/

Дистанциите остават както и досега – маратон (42 км) и полумаратон (21 км) и в двете направления, бягане и колоездене, като категориите при бегачите остават непроменени – мъже и жени на съответните дистанции. Стартът за всички е пред община Драгоман, като състезателите в по-късата дистанция правят една обиколка, а по-издръжливите преминават през още една, като цялото трасе е под формата на осморка, което означава, че няма повторение на пейзажите, които следват състезаващите се по пътя към тяхната цел обратно към финала, отново пред Община Драгоман.

И тази година за всички състезатели е предвиден атрактивен стартов пакет, както и свежи плодове и енергийни вкусотии на старт/финала и подкрепителните пунктове. Предстои да бъдат обявени наградите, които по правило влизат в употреба на активния байкър, бегач и планинар.

Вече 6 години „Байк и рън за Чепън“ събира стотици любители на екстремните преживявания, активния начин на живот и красивата българска природа, а между тях са както самите участници в състезанието, така и дошлите да ги подкрепят близки и приятели. За тях притегателна сила има и богатото биоразнообразие на региона, като Чепън планина предлага невероятна панорама към Сърбия от най-високата си точка - връх Петровски кръст, а в една кратка разходка из мостчетата на Драгоманското блато могат да бъдат видени редки видове птици, завръщащи се от своето  зимно убежище в южни земи.

По традиция, паралелно със състезанието за възрастни, най-малките също ще могат да премерят силите си в детско велосъстезание на площада пред Община Драгоман с много забава и супер награди за деца.

Една от най-отличителните и запомнящи се характеристики на „Байк и рън за Чепън“ пък е, че всяка година цял вагон на БДЖ превозва напълно безплатно мераклиите да се състезават край Драгоман от Централна гара София до крайграничния град като ги оставя на мястото на събитието точно навреме, броени минути преди да започне програмата на самото състезание.

 

БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН ОНЛАЙН

Официално фейсбук събитие
https://www.facebook.com/events/167846193868011/

Фейсбук страница
https://www.facebook.com/Bike4Chepan/

Страница за регистрация
https://chepan.stenata.com/

_________________________________________-

За контакт и повече информация
Елиза Стоева  - Go Marvel Creative Solutions
PR & Events
Tel. 0876 660 232
Email: elistoeva@gmail.com