Последни дни регистрация за седмия Байк и рън за Чепън!

20 април(петък), е крайният срок зарегистрация за седмото издание на едно от най-атрактивните състезания по планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“ (28 април, край Драгоман). До тази дата включително желаещите да премерят сили сред невероятните гледки в района на Чепън планина трябва да побързат да се регистрират на адрес chepan.stenata.com и да заплатят своята такса за участие по банков път, чрез Epay или в магазини „Стената“.

След 20 априлрегистрационната система няма да приема повече заявки и ще отчита като активни  участници само тези, заплатили своята такса в срок. Стартовите пакети, включващи състезателен номер с чип и електронно измерване, кърпа Buff и енергийно барче, ще се получават на 24, 25 и 26 в офиса на магазини „Стената“ на адрес ул. „Ал.Стамболийски“ 20В (вход откъм „Лавеле“). За целта офисът ще работи с удължено работно време  - до 20 ч.

Над 400  бегачи и колоездачи са записаните до момента като се очаква интензивна вълна от регистрации през последните дни. На 28 април в Драгоман бегачите ще застанат на старта в 9:30часа, а колоездачите – в 10:30часа. Тази година дистанциите остават непроменени -  42 км (маратон) и 21.3 км (полумаратон), но в колоездачната надпревара участниците вече могат да избират да се състезават в категории Хоби или XCM. Във втория случай състезателите се съревновават освен за класиране в състезанието, и за точки в годишната ранг листа на Българска колоездачна лига.

  

Запазената марка на „Байк и рън за Чепън“ – безплатния превоз до състезанието и връщане с влак по редовната линия на БДЖ София-Драгоман и тази година приветства състезателите. Цял вагон ще посрещне участниците и техните велосипеди рано сутринта на 28 април на Централна гара София. Те ще получат своите билети по списък на предварително заявили желание да ползват опцията. Записванията за вагона на БДЖ текат на адрес https://goo.gl/forms/WvZtxvpOyVYAAasX2  и затварят заедно с регистрацията за състезанието на 20 април (петък). 

  

Паралелно тече и записването за детското състезание по бягане и колоездене от детска занималня Active Kids, което тази година се разделя в три възрастови категории: от 3 до 5 години, от 6 до 8години и от 9 до 12 г.  По-малките ще направят обиколки пред Общината, а за най-големите трасето ще преминава през съседни на площада улици с дистанция не повече от 1 км, от които колите ще бъдат спрени по време на детската надпревара. Родителите могат да запишат напълно безплатно своите деца за участие тук: https://goo.gl/ahK4qb. На място също ще се записват деца. Атрактивни награди ще има за всички малки участници. След състезанието мъниците ще могат да се отдадат на забавления във Въжен парк на предизвикателствата с усмихнатите аниматори от Active Kids.

  

Страхотни награди за първенците при бегачите и колоездачите са осигурили партньорите на „Байк и рън за Чепън“ Scott Bulgaria, Sport Depot, Байк център и магазини „Стената“. Състезателите ще могат а ползват и сервиз в две точки по трасето от Bike Center  - на старта и на половината трасе на дистанция 42 км, където участниците на късата дистанция се връщат обратно към финала.

  

По време на състезанието участниците ще могат да разчитат на безплатно медицинско обслужване по трасето, както и на подкрепителни храна и напитки в три пункта. Жаждата си ще могат да утоляват с минерална вода „Банкя“, а чиста и вкусна енергия ще им осигурят различните вкусове на Roo’Bar.

Всяка година на датата на състезанието „Байк и рън за Чепън“ се отбелязва и празник на Чепън планина с множество празнични активности на площада пред Общината. По този повод старта на „Байк и рън за Чепън“ тази година ще даде министър Николина Ангелкова, която е един от специалните гости на събитието заедно с представители на РИОСВ, представители на съседните общини и медии.

Една богата програма са подготвили от Община Драгоман за всички посетители, дошли да подкрепят своите близки в състезанието и същевременно да се запознаят с множеството забележителности в региона, превърнали го в атрактивна уикенд дестинация, само на 1 час път с кола от столицата.

Настроените за културен туризъм ще могат да се насладят на майсторски фолклорни изяви в изпълнение на местни певчески и танцови състави, както и изложби на локални занаятчии, гоблени, хартиени изобретения и др. Една от изненадите тази година ще са безплатните прожекции в Туристически информационен център Драгоман на страхотни нови филми, представящи природното и културно-историческо наследство на Драгоман, както и  кулинарните традиции на града и региона. Специален мини бус пък ще прави обиколки с посетители до една от гордостите на община Драгоман – Неделнишкият манастир „Св. Атанасий“, който в миналото е бил важен културно-просветен център в региона.

Актуални новини за състезанието и програма могат да се проследят на:

Фейсбук страницата
https://www.facebook.com/Bike4Chepan/

Фейсбук събитието
https://www.facebook.com/events/167846193868011/