Търсят се фотографи и оператори за невиждано състезание на Морените на 9 юни

 

Red Bull JourneyVersity N8 предизвиква най-добрите да кандидатстват до 18 май.

 

Броени дни остават до крайния срок за приемане на кандидатурите за участие в новата сесия от приключенския университет, организиран от Red Bull и Списание 360. 

Това е рядко срещана възможност за активни фотографи и видео оператори, които в продължение на няколко дни ще могат да заснемат едно невиждано състезание в света– бягане и катерене към върха на Морените -  единственият по рода си природен феномен в света.

 

 

Кулминацията е на 9 юни, а дотогава избраните фото и видео-графище преминат през няколко етапа на практическо обучение. Целта е да опознаят спецификите на заснемане спрямо терена, да са наясно с правилата и формата на състезанието, както и със стандартите за качествени снимки и видео по стандартите на Red Bull Media House. Чрез най-добрите си кадри, те ще се състезават за фотографска и операторска техника по избор на стойност до 2000 лв.

 

Избраните кандидати ще бъдат обявени до 23-ти  май, след което ще се готвят за предварителна сесия на терена на 31-ви май. Те ще се срещнат с вдъхновителя на състезанието Red Bull Moreni Challenge - Кирил Николов - Дизела. Той ще разкрие спецификите на терена и на формата на състезанието и ще демонстрира своя личен пробег по Морените пред кандидатите. Те ще да заснемат предварителни кадри, и така най-добрите ще бъдат селектирани и поканени да отразят събитието на 9 юни, събота.

 

В деня на състезанието, избраният екип ще се стреми да направи материали, които отговарят на високите стандарти за качество, за да бъдат публикувани в световната база данни със снимки и видео redbullcontentpool.com. Кадрите ще бъдат споделени и във Фейсбук събитието Red Bull Moreni Challenge, къдетовсеки ще може да гласува за предпочитани снимки и клипчета, направени от екипа на проекта.

 

Кадри от катерачната сесияот първото издание, можете да разгледате и свалите от тук:

 

https://www.redbullcontentpool.com/search?q=Red%20Bull%20JOURNEYversity%202014%20Bulgaria

 

Победителятще бъде избран на базата на цялостно представяне. Ще се вземат предвид кадрите от предварителната сесия и най-вече по време на състезанието, а тежест ще имат и събраните харесвания във Фейсбук.

 

До 18 май 2018 г., изпращайте кандидатури (кратка биография и авторски материали) на  redbullcontent.bg@gmail.com

За повече информация следете страницата във Фейсбук Red Bull Moreni Challenge.