Легендарната "Астория" се завърна в Златни пясъци

45-годишната история на най-емблематичния хотел на Златни пясъци - Астория, отвори своята нова страница и влезе заслужено в номинациите за Морските Оскари.  Церемонията за четвъртото издание на конкурса ще се състои на 17 август в царската градина на луксозния жилищен комплекс Аргищ Партез в Златни пясъци.Изградена отново в много по-мащабен хотелски комплекс, легендата на Златните, известна на много поколения със стандарт за качество на обслужване, вече е с нова, много модерна визия и разнообразие от съоръжения и услуги, под бранда на световноизвестната хотелска верига RIU. Хотелски комплекс Астория, намиращ се на първа линия в к.к. Златни пясъци е новоизграден модерен четиризвезден хотелски комплекс, отговарящ на съвременните тенденции за комфорт и релаксираща първокачествена почивка. Целта на инвеститора, заедно с основните партнъори на проекта TUI Group и RIU Hotels and resorts е да повиши конкурентноспособността на българския туристически продукт чрез предлагане на висококатегориен комплекс за настаняване и първокласно обслужване.

Хотелът вече разполага с 530 хотелски стаи, основен ресторант с тераса и тематични ресторанти, лоби бар с тераса, голям и детски басейни, тераса на басейна, детски клуб, безплатен Wi-Fi на територията на хотела, осигурен чрез така наречената PON система Passive Optical Network (Пасивна оптична мрежа), която се използва за предоставяне на 3 телекомуникационни услуги: Интернет, Телевизия и Телефон с оптична мрежа. Също паркинг и подземен гараж.

С направената инвестиция в новоизградения хотелски комплекс инвеститора цели да постигне висока удовлетвореност от качеството на обслужване в курортния комплекс, привличане на туристи, които желаят настаняване в хотели от по-висок ценови клас, повишаване на заетостта на базата за настаняване в Златни пясъци, повишаване на нетните приходи от международен туризъм, удължаване на летния туристически сезон – април- октомври и разкриване на нови работни места и по-продължителен сезон за работа на заетите лица.

По традиция Морските Оскари  популяризират и отличават най- добрите практики и успехи на Черноморието, да поощрят техните стремежи за по-добро качество на живот в България.

Повече информация в страницата на организаторите: www.vipcompr.com

Социално измерение на събитието е свързано с целогодишната кампания на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP-Academy.