Рилският манастир става 4-звездна дестинация

Една от емблемите на България, привличаща туристи от цял свят - Рилският манастир, се превръща в 4-звездна дестинация с новия комплекс "Рилец Резорт & СПА", номиниран от Балканските награди за туристическа индустрия. Златните статуетки ще бъдат връчени на 5 декември в София.

Комплексът е номиниран в категория Нова дестинация за 2018 г. – с отлични условия за СПА, конферентен, културен туризъм в близост до Рилския манастир, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Рилец Резорт & СПА 4* е напълно реновиран, луксозен хотел, разположен в Национален парк „Рила“. Той е единственият 4-звезден комплекс в този защитен от Юнеско природен парк, разполагащ с модерен, свеж и удобен дизайн и предлагащ индивидуално обслужване и сърдечно гостоприемство.

Непосредствената близост до „Рилския манастир”, екопътеката, пресичаща река Рила, която минава недалеч от хотела, осигуряват на гостите възможност да се насладят на девствената природа в района.

Само на няколко минути се намират редица исторически места като гробницата на св. Иван Рилски, пътят на поклонниците и постницата на свети Лука.

Изключителните СПА и УЕЛНЕС съоръжения и високото качество на услугите, осигуряват пълноценно възстановяване и забележително преживяване за ума, тялото и душата. Ведрината и спокойствието, излъчвани от околната среда презареждат с нова енергия.


Всяка една от общо 76-те стаи и апартаменти в Рилец Резорт & Спа 4* съчетават елегантност, стил и лукс.
В Рилец Резорт & СПА 4* се организират и различни събития -  конференции, тиймбилдинг, гала вечери, и сватби.Общини, хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма от всички Балкански страни ще превърнат София в столица на Балканите за четвъртото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2018. Събитието на 5 декември ще отбележи значимите постижения в устойчивото развитие в най-важната сфера на Балканите – Туристическата индустрия.