Red Bull и списание 360° предизвикват фотографи, видеографи и дрон пилоти

Red Bull Journeyversity #9 - Acro Coss

 

Отворена покана за фотографи, видеографи и дрон пилоти със стремеж към небето.

 

Искате ли да извисите снимачните си умения? Търсите ли възможност да заснемете нещо, което не се е случвало никъде преди това по света?

 

Ако отговорът на тези въпроси е ДА, то следващите редове са насочени към вас!

 

Red Bull и списание 360° отправят предизвикателство за всички, които искат да изживеят и заснемат по незабравим начин уникалното по рода си събитие Red Bull Acro Cross, създадено по идея на българския парапланерист Веселин Овчаров. В края на месец август световни шампиони и рекордьори от цял свят ще се съберат в Сопот, за да преживеят заедно нещо ново и вълнуващо.

 

Изпрати резюме за себе си с информация защо искаш да участваш, както и избрани твои кадри. В крайната селекция ще бъдат включени един фотограф, един видеограф и един дрон пилот.


Участниците в Red Bull JOURNEYversity ще имат възможност да изживеят събитието по неповторим начин, като получат личен пилот, с който ще летят през цялото време на състезанието и на практика ще станат част от него.

 

Наградата включва настаняване и хранене заедно с атлетите, както и достъп до всички техни привилегии. Така спечелилите ще имат възможност да придобият необикновен поглед над събитието, като изпитат адреналина на състезателите от първо лице.

 

Всеки включил се ще получи допълнителна полезна информация за състезанието - речник на летателните термини, информация за трасето и всичко, което получават парапланеристите.

 

Поради технически ограничения да се лети с дрон от въздуха по време на състезанието, победителят в тази категория ще спечели един ден летене със специално избран пилот - Илко Илиев, който освен пилот на парапланер и филмейкър, e и носител на голямата награда за дрон видео от конкурс в Лос Анджелис през 2017.

 

Като резултат от това преживяване, участниците ще се запознаят със стандартите за фото и видео заснемане и обработка на Red Bull Media House и ще могат да реализират самостоятелно създадено от тях въздушно и наземно съдържание. Тъй като събитието е част от официалния календар на Red Bull, направеното от тях ще бъде качено в интернационалната платформата за съдържание Red Bull Content Pool, която предоставя възможност за популяризация на материалите през каналите на Red Bull  

 

Можете да кандидатствате с мотивационно писмо и ваши кадри във всяка от трите категории - ФОТО; ВИДЕО; ДРОН на redbull.acro.cross@gmail.com до 20.08

 

Какво очакваме от писмото:

Да усетим вашия дух за летене и мотивация за справяне с трудни ситуации и професионализъм.

 

Какво очакваме от кадрите:

Качество, професионализъм и оригинална гледна точка

 

Като основание в мейла напишете: Red Bull Journeyversity - Acro Cross + категорията, в която участвате (ФОТО; ВИДЕО; ДРОН)

 

Като част от подбора, избрани кандидати ще бъдат поканени за предварителни полети.

 

Red Bull Journeyversity #9 - Acro Coss  - Процес на подбор:

Период за кандидатсване  -  05.07 до 20.08 

Срещи с избрани кандидати - 20-22.08

Предваритени полети за избрани кандидати - 22-23.08

Обявяване на победителите - 23.08

Период на събитието: 28.08 - 01.09

Локация: Сопот, България

 

Жури:

Весо Овчаров - Основател Акро Крос

Иван Панчев - Основател списание 360°

Силвия Стоянова - Communication manager Red Bull