Първият хотел MGallery отваря врати в София

 

Водещата хотелска верига Accor Group ще открие своя първи хотел под бранда MGallery в София.Веригата е подписала договор за франчайз със собственика на хотел Мезон София – Грийнвил България ЕООД. След ребрандинг хотелът ще посрещне своите гости през 2021 г. под марката MGallery и ще им предложи уникално изживяване, съчетаващо високите стандарти на бранда и автентичната история на хотела с прочутото българско гостоприемство.

Решението на Accorда си партнира с Грийнвил България и да добави нов хотел към мрежата си в страната, състоящата се от NovotelСофия и ibisСофия, е провокирано от убеждението на двете компании, че София ще продължи да се развива като туристическа дестинация и ще бъде все по-предпочитана както за бизнес пътувания, така и за ваканционни.

 

Хотел Мезон София с напълно променен облик

 

 

Съществуващият хотел Мезон София ще се присъедини към семейството на марката MGallery и ще посрещне първите си гости през 2021 г. След подписване на договор за франчайз хотелът ще претърпи разширение и цялостен ремонт, в резултат на които броят на стаите ще се увеличи от 77 на 96. След освежаването хотелът също ще предлага модерни СПА и уелнес зони (включително басейн), както и обновено пространство за срещи и събития. За радост на гостите изцяло освежените и елегантни ресторант и бар ще са комбинирани с прекрасна гледка към безкраен басейн и невероятна градина. Обновеният хотел ще очарова посетителите с незабравимо преживяване, комфорт и дизайн.

„Хотел Мезон София със своето местоположение и бутикова архитектура перфектно се вписва във философията на марката MGallery. За нас е голямо удоволствие да приветстваме Грийнвил България в семейството на Accor и считаме това сътрудничество за първа стъпка към много големи успехи в бъдеще. Заедно ще предложим висококачествено и уникално изживяване за посетителите на София. Бъдещият хотел MGallery е част от стратегията ни да обогатим възможностите за настаняване в столицата на България и да предлагаме на нейните посетители все по-богат избор между хотели от нашите световни брандове“, каза Каталина Тома, директор „Развитие“ в Accorза регионите Румъния, България, Молдова и Чехия.

Уникална колекция от бутикови хотели стъпва в София

Колекцията от хотели MGallery включва бутикови хотели, всеки със собствен оригинален дизайн и уникални истории за разказване. Всеки хотел на бранда предоставя изключително изживяване, вдъхновено от същността на квартала, в който се намира.

В момента марката MGallery присъства в повече от 100 дестинации по целия свят, включително в Източна Европа и градове като Прага, Будапеща, Краков, Вроцлав и Тарчин близо до Сараево. Със стабилна мрежа в региона и в Европа, брандът предстои скоро да стъпи на българския пазар с първия си хотел в Пловдив – откриването се очаква да бъде през второто тримесечие на 2020 г.

Собственикът на хотел Мезон София – Грийнвил България – е част от инвеститорска група, фокусирана върху развитието и управлението на недвижими имоти, луксозни хотели и курорти. Инвестициите на групата са основно в разнообразно портфолио от луксозни хотели, разположени в Югоизточна Европа, и съсредоточени най-вече върху хотелския пазар в Гърция.

„Столицата на България е динамично развиващ се град с нарастващо търсене на висококачествени хотелски услуги. Ето защо, избрахме марката MGallery, която съчетава най-високите стандарти на обслужване с уникален подход към клиента. Убедени сме, че сътрудничеството с реномиран бизнес партньор като Accor Group ще даде на хотела международен престиж и признание“,коментира Гергана Гергова, генерален мениджър на хотел Мезон София, част от портфолиото на Грийнвил България.

Разположена на важен кръстопът между Европа и Азия, в подножието на Витоша, София е вторият най-стар град в Европа и най-големият в  България. Бързо развиващата се  българска столица привлича туристи от цял ​​святсъс своите древни паметници, красива природа и богато културно наследство.

 

Хотелът се намира в квартал „Лозенец“ в близост до най-голямата зелена площ в града. Освен това до него е разположен вторият по големина търговски център в София – ParadiseCenter. С удобен достъп,само на 10 километра от международното летище София, хотелътMGallery в София ще е перфектен избор както на туристи, така и на бизнес гостите на столицата.

 

 

ЗА ACCOR

Accor е водещ хотелски оператор в света, който предоставя уникални и значими преживявания в над 5000 хотелa и резиденции в 110 дестинации. С ненадминато портфолио от брандове, които предлагат широка гама от услуги от луксозния до икономичния сегмент, Accor гарантира гостоприемство на гостите си повече от 50 години, съчетано с една от най-атрактивните програми за лоялност в света - ALL.

ALL, Accor Live Limitless,елоялната програма на Accor. Тя е замислена катоежедневен лайфстайл спътникна клиента и включва различнинагради, услуги и преживявания, внасящи допълнителна стойност във всекидневието. ALLцели да открие пред клиентите напълно нов амбициозен начин на живот от безгранични ползи и преживявания.

Accorе дълбоко ангажиран с различни устойчиви практики и играе активна роля за опазването на планетата и общността чрез своята устойчива програма „Планета 21 – действайте тук“ и Фонда за солидарност на Accor, който предоставя достъп на хора в неравностойно положение до работни места и професионално обучение.

Accor SA е публично дружество, листнато на фондовата борса EuronextParis  (ISIN code: FR0000120404), и което се търгува в САЩ на OTC пазара (Code: ACRFY).

За допълнителна информация, моля, посетете www.accor.comили последвайте Accorв TwitterиFacebook.