ПРАЗНИКЪТ НА НЕСЕБЪР –ЛЮБОВ, ЕМОЦИИ И СВЕТЛИНА

За поредно лято жителите и гостите на Несебър ще съпреживеят широката палитра от зареждащи емоции, съпътстващи двудневната богата програма, която по традиция ще кулминира в нощта на 15 август с впечатляващо 3D светлинно шоу на крепостните стени и грандиозен пиро-музикален лазерен спектакъл.

В тържествените концерти ще участват любимците на вече три поколения българиТоника СВ и легендарните рок банди Б.Т.Р. и ТАНГРА.

Почитателите на стилната класическа музика ще се насладят на Триото тенори Изящните гласове”.

Магията на българския фолклор ще заплени публиката чрез музикалните и танцови изпълнения на Професионален фолклорен ансамбъл Странджа. Морските звездички на Несебър пък ще зарадват малки и големи със своя талант и детско очарование.

Отслужване на празнична Света литургия в храм Св. Успение Богородично и ритуал по тържественото издигане националния флаг също са включени в програмата.

Във връзка с извънредната обстановка в страната и света, причинена от COVID-19, организаторите от Община Несебър ще се погрижат честванията по случай празника на града да преминат при пълно спазване на разпоредените от Министерството на здравеопазването  противоепидемични мерки.

 

Кметът на град Несебър Николай Димитров

Фейс. И тази година Община Несебър ще чества 15 август - Деня на Успение Богородично с пищни тържества. Нека духът на празника влезе в сърцата и душите ни и остави незабравими спомени от мигове на споделена емоция.

Празничната програма на общината ще бъде публикувана на официалния ни сайт.