Състезание 'Чудобой' 2020 - 13.09.2020 г.

Състезание "Чудобой" 2020 - 13.09.2020 г.

СК "Чудните скали" Варна и Велоклуб УСТРЕМ канят всички приключенци в една надпревара на открито с множество и разнообразни по характер предизвикателства.

Събитието ще се проведе в НЕДЕЛЯ (13.09.) в района на природна забележителност "Чудните скали" и яз. "Цонево", до с. Аспарухово, общ. Дългопол. Стартът ще бъде даден от 08:00 часа на площада в центъра на селото, до кметството.

„Чудобой” е отборно състезание за ентусиасти и любители на изживяванията сред природата. В него са включени различни спортни дисциплини като катерене, колоездене, бягане, гребане с каяк, плуване, ориентиране с карта и компас, творчески и интелектуални задачи. Характерна част от надпреварата е, че има и етапи, които са неизвестни на участниците до момента, в който не достигнат до тях. Състезанието е подходящо, както за хора с добра физическа подготовка и технически умения, така и за тези, които искат просто да се забавляват и да научат нещо ново и полезно.

Точно това е и основната идея на „Чудобой“ - да бъде различното състезание, в което не само да събере любителите на приключения на едно място, но и да помогне участниците да научат нови полезни за тях неща, да се докоснат за първи път до различни видове спортове, да преодолеят страховете си, да се научат на взаимопомощ и да работят в екип, и всичко това да се случи в условията на приятелска атмосфера, весели и усмихнати хора!

Отборите се формират от по двама души и могат да вземат участие в три отделни групи – „Елит“, „Хоби“ и „Айляк“. Основната разлика между тях е в техническата сложност и дължина на трасето, изискващи различна физическа подготовка - най-добра за група „Елит“, последвана от „Хоби“ и най-ниска за група „Айляк“.
Група "Елит" е подходяща за хора, които са добре подготвени за по-сериозни физически натоварвания и предпочитат състезателния характер на предизвикателството. 
Група "Хоби" е подходяща за хора със средна физическа подготовка, които са готови да стигнат до комфортната зона на физическото си натоварване, и освен приключенския, харесват и състезателния характер на изживяването.
Група "Айляк" е подходяща за хора със слаба физическа подготовка, както и родители с децата си, които търсят по-скоро приключенския, отколкото състезателен характер на изживяването.

Ориентировъчна дължина на трасето:
- Елит - 30км (колоездене); 20км (пеш); 4км (гребане с каяк); скално катерене (около 15м, до 6-та категория по UIAA); D+ 1900м;
- Хоби - 15км (колоездене); 15км (пеш); 2км (гребане с каяк); скално катерене (около 15м, до 5-та категория по UIAA); D+ 800м;
- Айляк - 10км (пеш); 1км (гребане с каяк); скално катерене (8-12м, до 4-та категория по UIAA); D+ 400м.
*Разстоянията са ориентировъчни, поради възможността отборите сами да избират маршрута/трасето до следващия етап.

Остават по-малко от три дни до края на регистрациите за "Чудобой" 2020. За повече информация и условия за участие посетете фейсбук събитието:
https://www.facebook.com/events/387165795561563
или следния адрес:
https://chudniteskali.com/events/%d1%87%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b9-2020/

Събитието се организира с подкрепата на Кметство с. Аспарухово, "Декатлон" България, Магазини "Стената", "Жълто", "Harmonica", "Frudada", "Tracksport.eu", "Нависоко", "EsseTerre", "Sign Sport", "МиК магазин", "Edelride", "Julbo" и други.

Едно видео, показващо част от емоциите, през които ще преминат участниците:
https://youtu.be/YLO7fMWCE10

 

Организатори:
СК "Чудните скали" Варна
Велоклуб "Устрем" - Veloclub "Ustrem"