Балканските Туристически Оскари с Коледен търг в помощ на SOS Детски селища

Картина на Николай Райнов


Коледен благотворителен търг с картини на стари майстори ще съпътства церемонията за шестото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2020. Събитието, което ще отбележи значимите постижения на компаниите, които  работят в най-важната сфера за развитието на полуострова и най-засегната от Ковид-кризата, ще превърне София в столица на Балканите на 21.12. 2020 г. от 20 ч. в хотел Маринела, София.

Шедьоври на български и европейски класици като Николай Райнов, Ян Карел Яновски, Любен Доганов, Василий Смагин, както и копие на стара византийска икона с метален обков ще бъдат включени в търга.  
Инициатор на събитието е организаторът на Балканските Бизнес Награди, на Националните Медицински Награди, на церемониите за луксозно строителство, архитектура и дизайн, както и на Черноморските Оскари – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън. Над 30 печатни и електронни издания отразяват събитието. Ще присъстват 150 гости от бизнеса, политиката и медиите.

Ще бъдат връчени призове в категории за местна власт с развитие на туризма, за иновации и инвестиции в туризма, за социална отговорност в туризма, както и за Фестивален, Културен, Бизнес, Здравен, СПА и Еко туризъм. Ще бъдат отличени също най-добрите туристически дестинации, най-добрите 3-4-5 звездни хотели, туристически агенции и др. 

Социалната кауза на събитието е в подкрепа на SOS Детски селища България. Церемонията ще завърши с благотворителен търг с картини на стари майстори, а събраните средства ще бъдат дарени на организацията, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Благородната инициатива е в продължение на дългогодишната кампания на пиар агенцията за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да живеят и работят в България.
Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. 

Сметката за дарители в кампанията „Строителните Оскари в подкрепа на SOS Детски селища“ – България е BG48RZBB91551000365058.
Сдружението е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2,500,000 деца в 136 страни по света. В България сдружението започва дейността си през 1990 г.
В продължение на 30 години SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа и деца в риск да загубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството и активно се застъпва за правата на децата и младежите.

 

  Картина на Ян Карел Яновски

 

 

  Копие на византийска икона