ПОДКРЕПЕТЕ НИ, ПРИЯТЕЛИ! Наш филм за Пирин участва в годишния конкурс на Министерство на туризма за 2020 г. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС!

 

Документалният образователен филм "ПИРИН – БЯЛОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО" на ТЕЛЕВИЗИЯ ТУРИЗЪМ и ФУТУРА ВИЖЪН, участва в Годишните награди на Министерство на туризма на Република България за 2020 г.

 

Гласуването се извършва на следния адрес:

https://tourismawards.bg/cat/tv-material/?fbclid=IwAR12FtgGqF14DYs1B-ta0YO2H-t_yTxufZjpUHfRQdETvxlTknpPlnvf3SA

 

На същата страница са форматът за гласуване, както и възможността да видите целия филм.

 

Продуцент на лентата е Георги Крумов. Телевизия Туризъм и See.bg – виж България!

Автор на сценария и оператор – Боян Балев

Диктор – Стефан Младенов

Редактор и монтаж – Стоян Радулов

Музикално оформление – Мариана Вълканова

Звук – Борислав Дрянков

 

Анотация на филма:

Има едно място в България, което през зимата изглежда различно. Човеците, които се завръщат от там, го наричат с интересни имена – невероятно, приказно, страхотно, купонджийско дори… Орбелос, Белун, Пирин… Безбог всъщност е портал към един друг свят, по-чист и по-добър. Място, на което белите облаци целуват белите върхове. Място, на което се пречистваш от всичката мръсотия на цивилизования свят долу. Място, на което отново проглеждаш за красивите дребни неща. И тук планината рисува картина, а автоът и оператор Боян Балев я запечатва със своята камера. С палитра от три цвята, простичко – бяло, синьо и черно. Къде свършват върховете и къде започват облаците? Очертания на порти и превали… Нереално красиво е. В документалния филм за зимната планина „Пирин – бялото предизвикателство”. Авторът и оператор Боян Балев остава верен на себе си в разказа си за Пирин, за пречистващата сила на голямата планина; за това, как нейните прекрасни картини проникват надълбоко в закърнелите ни сетива и ни карат да прогледнем за малките неща – да се порадваме на танцуващите снежинки или само да поседим отстрани край пистата и просто да се усмихнем на прелитащите скиори.

И после някъде по-натам и по-нагоре се появява стремежът към върховете. „Магията на планината те кара да вършиш странни неща – споделя Боян. – Да гледаш с широко отворени очи потъващото слънце, да целуваш ледения вятър, докато студеният му дъх напуква устните ти до болка, да се усмихваш с очи на божествено красивото пред себе си, да ти се прииска да си го откраднеш като снимка само за себе си, като миг, който да принесеш в съня си, в очакване на новото утро сред бялата планина.”

Филмът „Пирин – бялото предизвикателство” е част от филмовата програма на Телевизия ТУРИЗЪМ.

Линк към филма в Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=yO7t5wulY7c&feature=youtu.be