Марияна Николова с отличие от Германо-Българската индустриално-търговска камара за развитието на здравния туризъм у нас

Вицепремиерът Марияна Николова и Министерствотона туризма получиха приз и грамотаот Германо-Българската индустриално-търговска камара за успешно сътрудничествои развитие на здравния туризъм в България.

Отличието е във връзка с развитието на здравния туризъм в България и при реализирането на съвместни проекти и инициативи за популяризиране на България като конкурентноспособна туристическа дестинация в Германия.

 

Наградата бе връчена на вицепремиера Марияна Николова от д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

 

„За мен е чест и удоволствие да получа от Вас тази грамота за добро партньорство“ -заяви вицепремиерът Николова. И уточни, че в годините Министерството на туризма и Германо-Българска индустриално-търговска камара са постигнали отлично партньорство, което ще продължи да се развива възходящо и занапред.

 

По думите ѝ Германия традиционно е сред водещите търговско-икономически партньори на страната ни,попада в топ 3 на пазарите за входящ туризъм у наси е разпознаваема от германските гости като много добро място за почивка и активен отдих, с високо качество на услугите и разумни цени.

 

„Смятам, че съвместно постигнахме и голям успех с немските здравни каси“ -информира вицепремиерът. Според нея е важно да се продължи фокусът върху популяризирането на здравниятуризъм в България, климатолечението и балнеопроцедурите, както и да се работи върху повишаване на имунитета и здравния статус на хоратав тези времена, тъй катостраната ни има какво да предложи в тази област.

 

От своя страна Митко Василев поздрави вицепремиера за усилията и резултатите, които постига. Той изтъкна, че това е признание от целия управителен съвет на камарата. И допълни, че тази година освен традиционните Награди на германската икономика за 2020 г. има само една допълнителна грамота и тя е за Министерството на туризма.