Министерството на туризма с приз от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021 в Русия

Министерството на туризма получи отличие от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021. То взе специална Диплома за многогодишна дружба и взаимноизгодно сътрудничество от форума, който се проведе в последните дни в Москва. В Москва приключи XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021.

България е дългогодишен участник в международната борса INTOURMARKET, като представянето на страната се организира от Министерството на туризма.

Ръководителят на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова поздрави България за участието и получи традиционен български подарък - продукти с розово масло и мурсалски чай.

В продължение на три дни, от 1 до 3 април 2021 г., в руската столица си дадоха среща ръководители на федерални и регионални туристически администрации, представители на туристическия бизнес от 56 руски региона, 5 страни и 752 туристически компании, представители на руски учебни заведения с изучаване на туризъм, авторитетни руски електронни туристически издания и др.

В сериозна конкуренция с атрактивното представяне на руските региони Министерството на туризма показа разнообразието на туристическото предлагане за почивка в България, мерките, които се предприемат, за осигуряване на безопасна почивка на гостите в българските курорти,  готовността на туристическия бранш да посрещне гости от Русия. Доказателство за успеха бе големият интерес от страна на руските участници и професионални посетители до последния час на изложението.

Очакванията от страна на руските туроператори за старт на летния сезон в България в близко бъдеще и отваряне на границите за руските туристи още това лято са големи, като всички посетители на националния щанд подчертаваха интереса и постоянството на оформилото се през годините „българско лоби“, т.е. туристи, които предпочитат лятна почивка в България и са лоялни към направлението.

Възможности за почивка в чужбина представиха само България, Китай, Куба, представители на туристическия бизнес от страни от ОНД и Турция.

Страната ни ежегодно участва в INTOURMARKET с национален щанд, работи  с участниците в специализираната програма „Професионални купувачи/ Hosted Buyers“, визитна картичка на изложението.