12 000 лалета окичват ваканционно селище Албена

12 000 лалета окичват ваканционно селище АлбенаКрасивите цветове винаги са олицетворявали копнежа по пролетта след дългата и студена зима. Сред пролетните цветя съвсем заслужено лалето има славата на цветен диктатор. Навсякъде, където цъфти то привлича омагьосаните погледи на всички наоколо.

                След края на дългата зима 12 000 старателно подбрани от ландшафтните специалисти на Албена лалета започнаха да разцъфват и радват гостите на ваканционното селище. Те ще даряват красотата на цветовете си от Великден до Гергьовден. Сред тях има и много редки сортове като „Hakuun”—японски хибрид, носещ името на дзенбудистки бог. Искрящо бялото лале от този сорт достига височина до 70 сантиметра и цъфти около средата на април. За баланс озеленителите на Албена са подготвили най-фамозния сорт черно лале – „Царицата на нощта”. Кадифено, дълбоко кафяво, почти черно на цвят, това лале се превръща се в център на вниманието във всяка градина. Не са забравени и екзотичните класове Папагалови лалета, чиито цветовете наподобяват папагалови пера и по времето на цъфтежа си се разтварят силно, достигайки диаметър 25 – 30см.

                В градините на най-зеления морски курорт по българското Черноморие - Албена, вече започват да цъфтят и представители от най-елитните и атрактивни класове лалета — Дарвинови хибриди, Папагалови, Триумф, Лилиецветни, Кичести късни, Единични късни, Ресничести лалета.

                Лалетата с разнообразни размери, форми и багри буквално обсипват цветните градини на Албена дарявайки с радост гостите на комплекса. Екзотичните цветя винаги са били любимци на фотографите, но този сезон те ще имат още един повод да се радват. Ваканционно селище Албена организира фотоконкурс за снимки на лалета с атрактивен награден фонд.