СПЕЦИАЛНО по TVT: Гергьовски филми за Гергьовден по TVT

СПЕЦИАЛНО по TVT: Гергьовски филми за Гергьовден по TVT„На Гергьовден в Малко Търново” (късометражен информационен филм за религиозен и поклоннически туризъм) ПРЕМИЕРА по TVT

Специални акценти за големия християнски празник Гергьовден е подготвил екипът на TVT в дневната програма на медията. Зрителите ще видят премиерно как се празнува Гергьовден в района на Малко Търново в специален късометражен филм, който ще бъде завъртян навръх 6-ти май в блока „Туризъм инфо”.

В дневната филмова програма пък от 09:00, от 17:00 и от 23:00 ч. телевизията ще излъчи филма „Молитва”, посветен на Преполовение – празникът тази година съвпада с Гергьовден. В него ще видим шествието на чудотворната икона от Рибната църква в Асеновград до Бачковския манастир, което се прави всяка година на големия празник.

На 6 май тази година е и големият алевийски празник Хъдрелез. Как го празнуват алианите в Североизточна България ще можете да видите във филма „Между полумесеца и кръста” от 08:00 и от 15:00 ч., както и в информационната програма „Туризъм инфо”.

 

Снимка: Николай Василев / TVT