„Особености на баташката кухня” - образователен документален филм по TVT
„Особености на баташката кухня” (образователен документален филм за кулинарен туризъм) – само по ТVТ в неделя, 10 май 2015 г., от 14:00 , от 20:00 и от 23:00 ч.
„Апраци”, „фльонги”, „пищель с капички”, „върлак чорба”, „фасул с кочани“, „брашеник”... Не, това не е речник на чуждите думи в българския език. Това е само началото на един предълъг и вкусен списък от ястия, приготвяни само тук, в Батак. Независимо какъв е поводът да посетите Батак – да се потопите в богатата му история, за да разберете силата на българския дух и да усетите героизма на предците; или да се докоснете до красотата на Родопската природа и да използвате неимоверно различните възможности за природен, планински, риболовен или алтернативен туризъм – няма как да не опитате местната кухня.