Класация

Вера Кочовска

За да видите изображението в максимален размер кликнете върху снимката.

Вера Кочовска е български лечител и феномен.

Родена е на 27 юли 1945 г. в Перник, но живее в Плевен.

Израства в дома за сираци в Кочериново, Кюстендилско. Придобива способностите си след тежка травма и два месеца кома. След излизането от комата Кочовска установява, че вижда как работят вътрешните органи на хората. Открива, че може да чете мисли и знае какво ще се случи на следващия ден, а очите й от кафяви стават теменуженосини.
Феноменът на Кочовска се проявява в предсказване на бъдещи събития, установяване на здравословни и битови проблеми, насочване на хората към даден лекар. Според самата пророчица тя черпи енергията си от Мадарския конник. Години наред Кочовска не спи, а подремва само по 2 часа на денонощие.

По време на сеанс феноменът фосфоресцира, а от устата й излизат невидими с просто око лечебни лъчи. Тя ги нарича "прана", проф. Йошио Мичи от Токио ги е регистрирал с компютър, но учените не са разгадали състава им. Руският професор Андрей Брюховецки, директор на Клиниката за възстановителна интервенционна неврология и терапия "Нейровит" в Москва, документира уникалните способности на българката чрез магнитнорезонансни томографски снимки. Апаратурата запечатва светещо поле в областта на очите и отзад на тила. Структурата, която апаратът отчита, е извън тялото, но има същата плътност.

Умира на 11 февруари 2011 г.

Носител е на Почетен знак на президента, връчен й през 2006 г. "за изключителните й постижения като народен лечител, за нейната благотворителност и за помощта, която оказва на нуждаещите се".